Meg kell állnom! Le kell lassulnia a gondolataimnak. Le kell csendesednie cselekvéseim, tetteim, teendőim és fontosságérzetem zakatolásának. Ekkor, és csakis ekkor… ebben a csendben, békében, amikor

„nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten”

Túrmezei Erzsébet

ekkor végre nyugalmat érzek.

 

Megjelenik bennem a hiányzó láncszem, helyére kerül az utolsó mozaik darab. A kezdet és a vég, az első és az utolsó, a nagy Ő, a Teremtő. Amikor megérint, feltölt erővel, Lélekkel, boldoggá tesz, mert minden a helyére kerül bennem.

Barátom!

„Mit tehetnék érted,
hogy elűzzem a bánatod,
mit tehetnék, áruld el nekem?”

Halász Judit

Érted is azt tehetem, amit a Teremtőm tesz velem, vagyis adom neked a jelenlétemet. Sokszor a melléd állás, a figyelem, az, hogy hívhatsz, kereshetsz, meghallgatlak, van számodra időm, kíváncsi vagyok rád, nyitott szívvel fordulok feléd – ez  legtöbbször ELÉG.

Egymásra figyeléssel a sok-sok zűrzavar szinte „magától” elrendeződik, a káosz megszűnik, a zaj elcsitul, a baj elvonul. A szürke felhők eloszlanak vagy a lehulló esőcseppektől új élet sarjad. Előfordul, hogy a lelkünkben felgyülemlett nehézségek sírás formájában leperegnek, amelyek lehetnek a fájdalom, vagy a hála könnyei is, de utána mindig felragyog a nap, megjelenik a szivárvány és kitisztul az ég.

Ehhez jó, ha van egy őszinte szív, odafigyelő tekintet. Baráti jelenlétben a megosztott teher könnyít, az öröm kétszereződik.

Mondd ki világosan a barátodnak, hogy az igazság az, hogy ő fontos neked, sőt jelenlétében magad is többnek érezheted!

A szeretet, a figyelem csodákra képes. Engedd meg, hogy a csodák megtörténjenek, hogy Rád találjanak! Örömben, szeretve élj! Szeress, hogy BOLDOG lehess, hadd tanuljon Tőled a világ vidulni, a virág illatozni!