Miért a családállítás?

1. Tetszik benne az, hogy a megoldás abban van, aki a témáját hozza. Én segítek megtalálni ezt, felfedezni és mozgósítani az erőforrásokat, kikerülni az akadályokat, elviselni a fájdalmat, haladni az úton, továbblépni egy akadályon, megtenni azt, ami lehetetlennek tűnik. Röviden, felfedezni a csodát. A csodát, ami mindenhol ott van, ahol élet van, meglátni az örömöt, a napot, a reményt, hiszen mindig megéri elindulni, elkezdeni valami újat, mást, magasabb szintűt, beleállni abba, ami van.
A valóság a leginkább célravezető út a teljes élethez.

2. Izgalmas, változatos. Mindenki egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, így nincsenek sablonok, általánosan használható receptek. Mivel mindenki másmilyen, az is, ahogy megéli az életét, így a megoldás is az ő problémájára – egyedi, csak az övé.

3. Minden csoport új, és egy alkalomra szerveződik, ebben nagy erő van, különlegessé, értékessé teszi a találkozást, az együttlétet, a munkát.

4. Csoportvezetőként – fogadom, követem, támogatom, majd elbocsátom a csoporttagokat – tehát jelenlétemmel biztosítom őket arról, hogy biztonságban vannak, bízhatnak bennem, magukban és az Életben.
Nem jó ha a sors kezébe adom magam és az sem, ha a kezembe veszem a sorsomat. Kössünk barátságot vele, lehetőségeinket, képességeinket felismerve haladjunk kart-karba öltve vele!

5. A módszer lényege az érzeteken, és nem a gondolkodáson alapul. Ez azért jó, mert ezekben biztosak lehetünk. Ha valami forró, fáj, vonz vagy taszít, az mozgásba hoz, változást okoz, mutat valamire. Várunk és legtöbbször megjelenik az új utirány, vagyis meglátjuk a megoldást. A dolgok rendeződnek, a helyükre kerülve pedig beáll a nyugalom, a csend.

Kinek segít a családállítás?

A családállítás hatékonyságát azok a pozitív változások igazolják, amelyek az eddigi résztvevők életében történtek. A vizsgálatok szerint a családállításon résztvevők átlagosan 78%-ának életében markáns pozitív változások állnak be, 14%-uknak javult az állapota, az esetek 8%-ában pedig nem történt változás.