Könyvajánló

1. Caroline Webb: MINDEN NAP A TE NAPOD

“De mi a legfontosabb? Ha csak egyetlen dolgot intézhetnék el ma, mi lenne az?”
Milyen is egy jó nap? Tudatosítsd magadban, hogy mitől érzed magad jól munka előtt, közben, után! Az írónő a kapcsolatok, az energiagazdálkodás és a rugalmasság témáiban készült tanulmányában; a munkahelyi és a szabadidő örömeit vizsgálva, segít az én-hatékonyság növelésében. A könyvet egyéni és szervezetfejlesztésre egyaránt ajánlom!

 

2. Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Amikor már hosszú ideje szabad az átkelés, Te még mindig vársz, olvasd el ezt az írást! Bátorítanak Lívia gondolatai, egyszerűek és megvalósíthatóak az ötletei, arra biztat, hogy légy önmagad és indulj már el, végre!
“Amiért tehetsz, hogy vidám, kiegyensúlyozott, nyitott ember legyél. Mindenkivel, akivel kapcsolatba kerülsz, azzal segítesz a legtöbbet, ha te jól vagy.”

 

3. Limpár  Imre: A siker tervezhető

” Hiszem, hogy mindig van másik út, hogy mindig tehetünk mást, mint amit eddig tettünk, s pont ezért lehetséges a változás.”
A könyvben időgazdálkodási titkok, erőforrásaink leltározása, örömgyilkosok, energiavámpírok kezelése kerülnek kifejtésre. Gyakorlati tanácsokat ad a döntés és választás kérdésében, valamint tartalmazza az optimista hitvallást.

 

4. Alexander Oakwood: Mikor mondjunk nemet és hogyan?

Megismertem a könyvből számos csapdát, amelyekbe beragadtam életem egy szakaszán. Pl. az összekoldult önbecsülés csapdája. Megdöbbentem, amikor felismertem ezt a kóros működésmódomat, aztán felszabadító volt ettől eltávolodni. Valódi segítség a nemet és az igent mondásban: amikor valamire nemet mondok, minden másra igent, és fordítva. Te hogy vagy ezzel?

 

 

5.  Josh Mc Dowell: Az vagyok, akinek mások mondanak?

A válasz a könyv címére természetesen az, hogy NEM, mégis erősen hat mindannyiunkra az, hogy hogyan gondolkodnak rólunk mások, mi a véleményük. Az író 3 dolgot emel ki arra vonatkozólag, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben: az értékesség, az alkalmasság és a valahova tartozás érzését. Lelki életünk kitágul, megerősödik az őszinte, harcos beszámoló kapcsán.

 

6. Wilfried Nelles: A gyógyító valóság

A rendszerterápiás képzésem során e könyvből kaptam a hozzám legközelebb álló gyakorlati segítséget. A múlt, az életesemények, az átélt helyzetek valóságként való elfogadása már gyógyító hatású. A tükörbe nézve megláttam a valóságot, és lassan összebarátkoztunk.

 

 

7. Dan Millmann: Rendkívüli pillanatok

“Az egyszerűség hatalom és egy kis valami mindig több, mint sok semmi.”
“Amikor jó érzést táplálunk önmagunk iránt, természetes módon nyitottak leszünk az élet kínálta lehetőségekre.”
A felismerés önmagában kevés, cselekedni kell. A könyv lényege számomra, hogy vegyük észre: az életünk MOST zajlik. Nincsenek jó vagy rossz, boldog vagy keserű pillanatok.
Csak a most van és ennek a megélése – rendkívülisége sokban múlik rajtunk.