„Én csak önmagam lehetek, senki más;
miért ne érezhetném szabadon azt, amit érzek?
Francoise Sagan

Igen! Téli szabadságom utolsó napján itthon pihenek, Francoise Sagan: „Jó reggelt, búbánat!” c. művét olvasom, amikor a fenti mondat megszólít és elindít egy áramlást bennem. Gondolataim egy részét papírra vetem.
Ismerős a kérdés, gyakori a vívódás, a kételkedés bennem:
érezhetem-e ezt, kifejezhetem-e ezt az érzést?
Négy éve tudatosan figyelek arra, hogy ezen kérdésekre IGEN legyen a felelet.
Amióta a bátorság határoz meg, megengedem magamnak azt, hogy érezzek. Teret adok az érzéseimnek, így szívesen vagyok vidám, boldog, szerelmes, várakozó, bizonytalan, szomorú, határozott, dühös. Sokkal könnyebb és jobb így. Azóta, ha elindul bennem egy érzés, hagyom, hogy teljesen eluraljon, belemerülök amennyire csak lehet, és szívesen kimutatom, ha van kinek, ha van miért. Ha e három ha jelen van, akkor bizony nincs mitől félnem: elengedem magam, és ami belül van a szívemben, azt szavakkal is könnyebb kimondanom.

„Jobb kint, mint bent!”
Shrek

„Amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj.”
Lukács 6,45

Áttetsző így a lényem, akár egy pohár tiszta víz, érthető, követhető, akár egy nyitott könyv.
Amíg másokat figyeltem, hogy vajon, hogyan érinti őket az, ami bennem zajlik, mennyire mutathatom meg magamat, zavarosan nyilvánultam meg. Most teljes az összhang a szavaimban és a tetteimben. Emberi kapcsolataim egyszerűsödtek, mélyültek, önbizalmam, önismeretem nőtt. Bátrabban vagyok jelen minden szituációban és tudom, ez jól hat a környezetemre.
A mosoly mosolyt, az őszinteség őszinteséget, a szeretet szeretetet hoz ki másokból is. Ez biztos! Gyere, csatlakozz Te is a „Most jó!” csapatához! Miért? Ajándékba kapsz emlékezetes pillanatokat, élményeket, meghatározó találkozásokat!
Hívj MOST!
Szeretettel várlak!