Egyéni családállítás

A beszélgetés elején elmondod, hogy mi hozott, mi foglalkoztat mostanában, hogy vagy most. Ezután megnézzük azokat a tényezőket (személyek, érzések, dolgok), amelyek a témában szerepet játszanak (szülők, félelem, erőforrások), amiknek szerepe van abban, hogy bajban vagy.
A szobát használjuk térként, ahol Te elhelyezed önmagad köré a lapokra leírt tényezőket. Ez a kiindulás. Mindegyikhez megnézzük, hogy hogyan viszonyulsz. Ezután lehet áthelyezni, fókuszba, vagy perifériára mindazokat, amelyekkel változás szükséges. Az újrarendeződés segít abban, hogy mivel dolgozzunk a jövőben. Az érzéseink segítenek, azok mindig egyértelműen vezetnek. Lélekjelenlétre és szándéknélküliségre van szükség ahhoz, hogy meglássuk, merre induljunk.
Izgalmas, változatos és nagyon gazdag ez a módszer. Azért szeretem az egyéni munkát, mert, amikor ketten vagyunk, a bizalom könnyebben kialakul, mint csoportban. Mindenki problémája, megoldása is teljesen egyedi, én ennek a megtalálásában segítek. Jó módszer ez a változás, az újrakeretezés, értelmezés felé, az elakadások elmozdítása érdekében. Miután megmutatkozik az új irány, megbeszéljük a teendőket és kiértékeljük a történteket. Az egyéni családállítási folyamat egy, másfél órát igényel. Akkor gyere, ha valamin változtatni szeretnél!