Ebéd Kriszti barátnőmmel, vállalkozásindítási képzés Erikával, lakásátalakítás Csillával, gardróbrendezés Evelinnel, aki stilyst, jövőtervezés Fruzsival. Az eredmény: sikeres vállalkozónővé váltam, otthonom tiszta, rendezett, napjaim kiegyensúlyozottak, munkám eredményes, boldog vagyok.

Első lépés
Kriszti barátnőmmel rendszeresen találkozunk, beszélgetünk, ebédelünk és igazi, bizalmas dolgokat is megosztunk egymással lelkünk mélységeiből is. Egyik ilyen alkalommal megkérdezte tőlem, hogy mit szólok hozzá, ha meghív a vállalkozónők egy csoportjába, ahol olyan segítséget keresnek a tagok, amilyet szerinte én tudok adni. Kriszti 9 éve vállalkozik, gyöngyfűzés és annak online oktatása a fő tevékenysége. Kicsit vonakodva ugyan, mégis igent mondtam.
Arra gondoltam, ugyan mit tudok én (én?) adni a vállalkozó nőknek. Így kezdődött. Ebben a csoportban találtam rá egy vállalkozásindítási képzésre, amire kíváncsiságból jelentkeztem.
Második lépés
Itt ismertem meg Csillát, aki homestage szakember, amit nem tudtam, hogy mit jelent, csak azt, hogy lakás értéknöveléssel foglalkozik, Ó, ez nekem jól jön! Egy hét múlva eljött hozzám Csilla és két órán keresztül elmondta, hogy az otthonomban milyen változtatásokat javasol. Minden helyiségben szorgalmasan jegyzeteltem: falak színe, bútorok mennyiségének csökkentése, (csak a hasznos maradjon), műanyag kukákat fémre, kapcsolókat, konnektorokat fehérre cseréljem, Konmari módszerrel ürítsem ki a konyhát és a kamrát. 5 oldalt írtam, aztán fél év alatt átalakult a környezetem, a lomhalmazok eltűntek, a feleslegessé vált tárgyak új gazdára leltek vagy a kukában landoltak, a nappaliból táncszoba, a dolgozóból masszázs terem lett. Szellős és harmonikus a ház mindenhol.
Harmadik lépés
Erikát, a vállalkozó nők mentorát a vállalkozásindítási képzésen ismertem meg. Energikus, hiteles szakember, aki mindent tud, amire egy vállalkozás elindításához, vagy sikeressé tételéhez szükség van. Ezeket zseniális készséggel adta át úgy, hogy közben elhittem, hogy tényleg meg tudom csinálni. Az adózástól, a papírozáson át a személyes értékek felismerésén és gazdaságos működtetésén keresztül a női szerepek és személyiségünk rejtett tartalékainak kiaknázásáig, a könyvelési, jogi marketingtevékenység, egyéni és vállalkozói hatékonyságnövelés, pénzügyek, fellépés a világban, szóval minden és még annál is több, amit tőle tanultam. Tudatformáló és én-megerősítő hatással gazdagodtam a képzésein. Egyéni és csoportos élményeket kaptam, ahol személyre szabott figyelemmel és teljes elfogadással ajándékozott meg, amitől valódi sikeres vállalkozóvá váltam. Itt ismertem meg a zöld cipős lányt.

Negyedik lépés
Evelin, a zöld cipős lány, aki a fejébe vette, hogy lenyűgöző külsőt kölcsönöz igényes nőknek, akiknek stílus, színtanácsadással segít kihozni magukból a legelőnyösebb megjelenést. Szolgáltatásai közé tartozik a gardróbrendezés és a közös vásárlás is. Mindkettővel éltem. Egy forró nyári napon utazott el hozzám Budapestről HÉV-vel, majd közel 5 órán keresztül néztük át a ruháimat, kiegészítőimet úgy, hogy mindet felpróbáltam a fehérneműtől a téli kabátig. Kimerítő volt, de nagyon megérte. 3 csoportba kerültek a ruhák: megtartom, elajándékozom ismerősöknek (húgaim, barátnőm nagy örömmel fogadták), eladományozom. A ruhák válogatása közben felismertem, hogy bizonyos darabok, amiket nem is hordok, csak valamilyen érzés (drága volt, emlék köt hozzá, akitől kaptam szeretem) miatt foglalják a helyet. Alapos munkát végeztünk, az eredeti mennyiségből az egy harmada maradt meg. Ezeket Evelin megmutatta, hogy hogy a legcélszerűbb hajtogatni, polcra vagy vállfára helyezni, mit mivel érdemes hordani. Jó sok dolgot felismertem, mély önismereti munka volt a színek, fazonok rendszerezése, az elengedés és a tudatos öltözködés megélése.

Ötödik lépés
Ősszel indult vállalkozónők mentorcsoportja, ahol megismertem Fruzsit. A záró alkalomra kártyákat tett elénk, hogy válasszunk közülük, hogy segítségükkel elmondjuk, hol szeretnénk magunkat 2020. év végén látni.
Én ezt az 5-öt választottam:

Balról jobbra haladva elmondom, hogy milyen jövőkép felé mutatnak.
1. Szeretném, ha a férfi, aki mellettem van férfiasan és vonzóan lenne jelen mellettem! (A lábai alatt a végtelen jelét látom.)
2. Örömtánccal adjam át azoknak, akik kérik az életben megélhető örömöket amíg “ki nem nő a szakálluk”, vagyis sokáig!
3. A bőség és gazdagság gömbjei vegyenek körül emberi és tárgyi értelemben egyaránt!
4. Szerelmemmel boldog, teljes párkapcsolatban éljünk!
5. Lássam a fától az erdőt életem minden területén a kismadárral (részletekkel) együtt!
Tanulság
Amennyire szeretem, ha öröm, élmények vesznek körül, épp annyira szükségem van a bátorságra is, hogy elinduljak emberek, helyzetek felé, amik és AKIK csodákat, gazdag lehetőségeket rejtenek magukban. Támogatóim jelenléte csak azért vitt előre utamon, mert belenéztem az általuk tartott tükörbe és nem rémültem meg  a látványtól. Az életem folyamatos belső munkával jár, aminek mindig megterem a gyümölcse, ami zamatos, csak ki kell várni, hogy megérjen.
Krisztivel nyitottam, az ő gondolatával is zárok:
” Nem ismerek senkit, aki ennyit dolgozna magán, mint te!
Nagyon jó látni Téged, a formálódásodat, az utadat, sokaknak példa vagy,
Eszter!”
Örülök, hogy élek, örömmel nézek a jövőbe, nyitott szívvel, békével vagyok az, aki vagyok.
Köszönöm az áldást és boldog új évet kívánok mindnyájunknak!