Ötven éve, áprilisban fogantam, ez már biztos! Erre csak ma gondoltam először. Azóta élek!!!
Az is biztos, hogy az apukám és az anyukám mély szerelemben élt egészen megismerkedésüktől halálukig. A dolgok sokkal jobban felértékelődnek, ha rátekintünk, ha észrevesszük, hogy vannak. Meglátni és megszeretni egy pillanat műve, mondja a mondás. Hűnek maradni, kitartani már egészen más.
Szóval megfogantam, megszülettem, tehát vagyok: a kis Esztike. Kilenc éves koromig – azaz életem első tíz évében a család így szólított. Csudijó gyermekkorom volt: három kis húgom született, két szerelmem volt az oviban, egy az iskolában. Második osztályos voltam, amikor az iskolai farsangon második helyezést értem el menyasszonynak öltözve. Anyu a saját menyasszonyi ruháját alakíttatta át nekem a varrónővel és függönyből készített fátylat. Csiriztünk, és a fátyol körbe-körbe lengett.
Mindenki tapsolt, nagyon boldog és izgatott voltam, örök életre szóló élmény lett.
Most is érzem, hogy mit éltem át akkor, az élmény elvarázsolt, a forgás magával ragadott és lelkemet magasba emelte. Csodás!
Mindenkinek tartós foganást kívánok gondolataiban, felismeréseiben, terveiben és élete minden pillanatában, amíg azt nem mondja: Most jó!
Az ember születésétől kezdve folyamatosan fejlődik, változik. Te is, mikor megszülettél egészen más voltál, mint most. (Kezdetben tökéletlen voltál, befejezetlen.) Te egy folyamat vagy. Az utadon haladva tökéletesedsz, megszületsz, mint egy vándor. Ebben van lényegében a sok-sok nehézség, amit megéltél, vagy amit most is megélsz, mert egyszerűen képtelen vagy megállni. Ugyanakkor ebben van a szépség is, mert az életed folyamatos felfedezés. Minél többet fedezel fel önmagadból, annál jobban érzed azt, hogy volt értelme megszületned. Keresned kell, kutatnod és felfedezned, változni, mert a valódi személyiséged ezen a változáson alakul ki. Csak úgy tudsz létezni, ha folytonos mozgásban vagy. A fejlődés és Te elválaszthatatlanok vagytok. Lehetőségnek születtél, de a beteljesülésről Te döntesz, a szabadságod folyamatos változásban van.”
/Szikszay Csaba/

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK!