Két alkalommal került megrendezésre a Fotel Projekt a Miklósi Mustra és a Lecsófőző Fesztivál keretében városunkban.

Egy sátorban egy asztal, 6 fotel és egy támogató szakember van jelen. A résztvevők beültek a „mesélő” fotelba, és arról beszéltek, ami a szívükön volt. Gondolatok, érzések, történetek, felismerések, titkok kerültek feltárásra a bizalom légkörében. Mekkora kincs az, ha a másik megmutatja önmagát, s közben őszinte elfogadást kap, megéli, hogy szavai halló fülre, érző szívre, értő figyelemre találnak.

Mesélés közben tisztulnak a gondolatok, a lélek megnyugszik, az izmok ellazulnak. A meghallgatás megélése testi, lelki, szociális téren erősít meg, így egészségvédő, boldogságfokozó, gyógyító hatású. Ha engedjük, hogy formálódjon a hozzáállásunk az adok/kapok, a hallgatok/beszélek, az elindulok/megállok/visszalépek lehetőségeiben, az egyensúlyt ad. Szabadulástörténet lehet ez a mindennapok sodrásából, az egyhangúság, a taposómalom és a kényszerek rabságából.

Szeret-e engem valaki? …de biztos?
Mitől vagyok boldog?
Mi mozdít előre és az merre van?
Hogy vagyok?
A félelem vagy a vágy erősebb bennem, ha a holnapra/tegnapra gondolok?
Ki és mi az én erőforrásom?
Van bizalmas barátom?
Értékes vagyok, tartozom valahová, képes vagyok jól ÉLNI.

Nagy ajándék, ha ráhangolódunk arra az éteri állapotra, ami az anyaméhben volt, amikor még elengedetten, elégedetten növekedtünk.

A szabad élet alapvető feltétele, hogy a bizalom megélésével meglássuk önmagunkat, lehetőségeinket, feladatunkat, helyünket a világban.

Ebben segít a fotelben a szakember.

A két alkalmon összesen 80 résztvevő (2-74 éves kor között) ült le beszélgetni és kapott értő figyelmet, vidám perceket, felüdülést.

Köszönjük a részvételt!